2018_Fylkesmannen for Vestfold Telemark

Artikkel VV24Næringsliv / Øivind Munkås (02.12.2018)

 

Bygger 10.000 m² nye kontorer i Tønsberg sentrum – Fylkesmannen skal ha halvparten

Fylkesmannen flytter inn i Tønsberg sentrum når embetene for Vestfold og Telemark er slått sammen. 1. desember 2020 skal Fylkesmannens 200 ansatte flytte inn i nesten 5.000 kvadratmeter nye kontorlokaler i Grev Wedels gate 1–3.

(Vestviken 24)

Totalt skal det bygges 10.000 nye kvadratmeter i åtte etasjer, pluss underjordisk garasje, i dette kvartalet, som grenser mot Micasas nybygg Stasjonen.

Alt skal rives

Bjarøy Eiendom AS (91 prosent) og Christoffer Jonstangs selskap Celnik AS (9 prosent) står bak det store byggeprosjektet, som omfatter arealene hvor Egenesgården, mot Stoltenbergparken og Grev Wedels gate, og Sparebank 1-gården, mot Jernbaneplassen, står i dag. All eksisterende bygningsmasse skal rives.

– Vi er i dialog med blant annet andre offentlige leietakere om de øvrige nesten 5.000 kvadratmeterne i prosjektet. Totalt vil det bli plass til ca. 400 arbeidsplasser i nybygget, forteller investor Hans Petter Bjarøy, og daglig leder i Bjarøy Eiendom, Christoffer Jonstang, til vestviken24.no.

– Det var et stort øyeblikk da leieavtalen med Fylkesmannen ble signert, sier Bjarøy.

– Først og fremst for Tønsberg sentrum. Signering av denne avtalen innebærer at vi nå kan realisere prosjektet og gi plass for et stort antall nye arbeidsplasser. Vi er også glade for at vi nå kan gi området en betydelig visuell oppgradering. Egenesgården er jo dessverre ikke akkurat noen pryd for byen slik den står i dag, sier han.

Administrasjonssjef hos Fylkesmannen i Vestfold, Jan Erik Glad, uttrykker stor tilfredshet med avtalen som nå er undertegnet.

– Prosjektet tilfredsstiller alle de kriterier Kommunal- og moderniseringsdepartementet har satt for Fylkesmannens nye lokaler.

Kunne ikke rehabiliteres

Fylkesmannen i Vestfold har normalt 130 ansatte. Det sammenslåtte embetet for Vestfold og Telemark vil få 200 ansatte.

– Antall ansatte i Tønsberg er allerede i ferd med å øke. På grunn av flyttingen til Tønsberg mister Fylkesmannen i Telemark nå mye kompetanse, og nyansettelser skjer i Tønsberg, forteller Jan Erik Glad.

Bjarøy Eiendom kjøpte Egenesgården i 2016. Sparebank 1-gården ble kjøpt i oktober i år. Egenesgården har beholdt mye av sitt opprinnelige funkisutseende, og det var mye diskusjon før Tønsberg kommune i våres godkjent riving av bygningen.

– Vi er generelt sett veldig opptatt av bevaring. Det viste vi blant annet da vi renoverte det gamle Søsterhjemmet, nå Wilhelmsens House, sier Hans Petter Bjarøy.

– Men Tønsberg sentrum trenger moderne kontorlokaler. Dessuten er Egenesgården i særdeles dårlig stand. Den er tilnærmet ikke vedlikeholdt på veldig mange år.

– Det var rett og slett ikke mulig å renovere den, supplerer Jonstang.

– Vi har valgt å kalle hele den nye eiendomsmassen for Egenesgården. Det er måten vi kan videreføre historien på, sier Bjarøy.

Tønsberg kommune har vedtatt en felles reguleringsplan for Bjarøy/Jonstangs Egenesgården og Micasas Stasjonen. Det er i tråd med denne at den nye bygningsmassen får garasje, sju ordinære etasjer, samt en inntrukket åttende etasje.

Høy standard

Den nye bygningsmassen får høy standard, og skal oppføres i henhold til BREEAM, verdens mest anerkjente miljøsertifiseringssystem.

– Vi har valgt en klassisk byarkitektur med mye glass både i de to nederste etasjene og i toppetasjen. De fem mellomliggende etasjene får metallfasade som vil eldes med verdighet. Mot Stasjonen blir det skiferfelt på begge sider, forteller arkitekt Thorvald Bernhardt i KB Arkitekter om prosjektet.

– Vi er blant annet veldig stolte av at vi skal legge sedumtak på bygningsmassen, altså et slags gresstak som vil sørge for at det tar seg pent ut også når man ser det ovenfra, fra Slottsfjellet, sier Christoffer Jonstang til vestviken24.no.

Bjarøy Eiendom regner med å kontrahere entreprenører til prosjektet i løpet av et par uker. Riving vil skje på nyåret. To år fram i tid skal de 10.000 nye kvadratmeterne med kontorlokaler være klare for innflytting.