ABAX Sweden

Prosjekt beskrivelse

ABAX AS er Europas raskestvoksende selskap innen telematikkindustrien,og en stor aktør innen salg og utvikling av elektroniske kjørebøker for yrkes- og privatbiler. I tilleggutvikler ABAX selv hard- og softwarefor prosjektstyring, flåtestyringog sporing av maskiner og utstyr. Selskapets hovedkontor ligger i Larvik.Mission Statement “Solutions provider for the connected workspace”.

ABAX Sweden er i stor vekst og hadde behov for større lokaler i Västerås. Koppartorget TRE, et nytt kontorbygg som sertifiseres som Miljøbygg GULD ble valgt ut som lokasjon for de nye lokalene. KB Arkitekter v/ interiørarkitektene ble engasjert til å utarbeide konsept og prosjektere de nye lokalene. Kartlegging av brukerbehov, følging og videreutvikling av ABAX Interior manual, detaljprosjektering. Oppfølging fra forprosjekt til ferdigstillelse. Det var tett dialog med utbygger for å sikre at overflater og materialer ble som ønsket.

Ønske var å skape kule, tøffe, lekne lokaler som skaper puls, energi og arbeidsglede hos ansatte, samtidig som lokalene skal representere ABAX utad hos kunder. Bruk av sort i kombinasjon med sterke fargekombinasjoner i bilder, foto tapeter og møbler. Lekne møbler, rom i rom løsninger, prosjektbord, touch down plasser, husker, brannstang og klatrevegg er noen av elementene som gir lokalene et særpreg. Miljøbelysning og bruk av planter var også en viktig del av prosjektet.

Kontorlokalene går over to etasjer 3. og 4. etasje, hvorav 4.etasje har tilgang til en felles takterrasse. Arbeidsplasser i åpent landskap og cellekontor, game room og møterom er plassert i 3.etasje, mens kantine, møterom og en arbeidssone ligger i 4.etasje. Stillerom og telefonrom er plassert i tilknytning til åpne landskap.

Resultatet ble et helhetlig, moderne og lekent interiør for både ansatte og besøkende.

Foto: Henrik Mill

Utvalgte prosjekter