Enebolig Amundrød

Prosjekt beskrivelse

Byggherre, et ektepar, ønsket seg et lyst, luftig og moderne bygg med nærhet til sjøen. En enebolig med livsløpsstandard med ulike rom for større sosiale sammenkomster.

Den spektakulære tomten skråner ned mot fjorden og har atkomst ovenfra, fra veien. Det ble derfor naturlig å bygge over tre plan, noe som krevde heis for å oppnå universell tilgjengelighet og tilgang til alle hovedfunksjoner.

Tomtens natur har inspirert til en lek med volumer som gir boligen sitt karakteristiske trappede utseende.

Materialbruk inne og ute ble planlagt samtidig for et enhetlig uttrykk. Lunt treverk av lameller er benyttet på fasaden og på noe fast innredning inne. Kunden ønsket et elegant uttrykk, med bruk av få materialer av god kvalitet som er enkle å vedlikeholde. Paletten er tilrettelagt for at paret skal kunne bruke sine egne møbler og sette sitt personlige preg på interiøret.

I dette prosjektet er det meste av fast innredning spesialtegnet av interiørarkitekt og bygget av møbelsnekker Lien og Lian. Fast innredning er integrert i bygget, for eksempel innredning fra gulv til tak som går sømløst over i vegger kledd i samme materiale. Høy grad av detaljering på spesialmøbler og godt samarbeid med utførende, byggmester Ole Anton Langedrag, var avgjørende for et godt resultat.

Utvalgte prosjekter