Gamle Hedrum Sparebank

Prosjekt beskrivelse

Bygget i Sigurds gate, Larvik er et transformasjonsprosjekt med mye historie. Bygården som ble etablert av Hedrum Sparebank i 1886 har fått nytt liv. Det ærverdige bygget har tidligere huset Larviks ordførerer på 1900-tallet, Niels Christian Odberg, og fungert som bank for byens innbyggere.

 

Bygget har vært igjennom en del ombygginger ila. årene, det har derfor vært viktig å bevare originale materialer og detaljer, for å ta ivaretas byggets identitet. 1 og 2etg på samlet 580kvm har gjennomgått en totalrehabilitering og gir nå rom for nye arbeidsplasser, hvorav 1etg er Universelt Utformet. Oppdragsgiver var opptatt av miljø og bærekraft, og det kommer frem i leverandør- og materialvalg, samt bruk av planter som også bidrar til et bedre inneklima.

 

Det er plass til ca 30 faste arbeidsplasser fordelt på felleskontorer og åpent landskap. I lokalene er det seks møterom, og det største ligger i bankens gamle hvelv. Den originale hvelvdører bevart og inne i møterommet er hele den ene langveggen opplyst med bilde av Bøkeskogen. Der det tidligere var en lang bankskranke er nå blitt byggets hjerte og sosialt møtepunkt med flerbruksrom, lounge og fullverdig kjøkken med vinskap som er klar til arrangementer.

 

Eksisterende veggfliser av mørk larvikitt i inngangsparti og på hvelvveggen er bevart, og den mørke steinen er videreført i benkeplatene på de nye kjøkkene. Mørk tre i brun og sort, metalliske detaljer, myke tekstiler og rosetter i tak skaper et helhetlig, luksuriøst interiør. Gulvene er i vinylteppe og eikeparkett med fiskebensmønster hvor toppsjiktet i strips er av overskuddsmateriale.

 

Det ble bevisst kun brukt dempede veggfarger i grårosa og brunrød i kombinasjon med naturlige materialer som stein og tre for å fremheve og gi lokalene den tyngden og respekten byggets historie fortjener .

 

KB Arkitekter var prosjekterende interiørarkitekter for byggherre og var med på å skape flotte kontorlokaler hvor det var satt fokus på detaljer, gode materialer og bevaring av eksisterende materialer.

Foto: PG / pg.no

 

 

 

 

 

Utvalgte prosjekter