Interoptik Holt Tønsberg

Prosjekt beskrivelse

Interoptik Holt har utvidet lokalene sine i Storgaten 31 i Tønsberg. KB Arkitekter ble engasjert som ansvarlig søker og prosjekterende ARK/IARK.

Eksisterende lokaler, som er en sammenslåing av flere eldre bygninger, hadde en utfordrende og lite praktisk planløsning med flere nivåer uten tilgjengelighet for alle. Ny planløsning ble utarbeidet for å bedre utnyttelsen av arealene. Klinikken er flyttet til 2.etasje og ny heis er etablert for å oppnå tilgjengelighet på alle plan. Butikken har fått et løft med høye vinduer ut mot gaten, noe som gjorde det mulig å heve himlingshøyden i butikken for å maksimalisere dagslysinnslippet.

 

Det var ønskelig å videreføre eksisterende stiluttrykk, men modernisere lokalene i sin helhet. KB arkitekter utarbeidet et konsept for klinikken der det ble lagt vekt på å skape et robust delikat interiør med naturmaterialer og tilpasset utsmykning som bidrar til en lun og trygg atmosfære i klinikken.

Interiørkonseptet i butikkloket er et samarbeid med Hestra butikkinnredning og Interoptik. Den skreddersydde butikkinnredningen i 1.et er designet og levert av Hestra.

 

Foto: Interoptik og KB arkitekter

Utvalgte prosjekter