Kremmerhuset Panorama

Prosjekt beskrivelse

Kremmerhuset er det opprinnelige navnet til Tønsberg sentrums kjøpesenter som åpnet i 1971. Bygget er i dag en del av Alti Farmandstredet, men den eldste delen i rød tegl blir fortsatt kalt for Kremmerhuset blant lokale innbyggerne.

De øverste 7 etasjene på Kremmerhuset, selve “hatten”, inneholdt kontorer. Etter å ha stått tomme i flere år besluttet Seltor Bolig seg for å transformere kontordelen til boliger. Leilighetene, som ligger midt i sentrum, har flott utsikt over hele byen, Slottsfjellet og deler av Oslofjorden.

De opprinnelige fasadene og balkongene i betong ble skåret vekk – dekker, søyler, heis og trapp ble beholdt . Det hele er samlet til en nøkternt utformet fasade som gir inntrykk av ett massivt volum, med balkonger som ligger inntrukket.

De fargede stålplatene på fasaden ble valgt med omhu, i en utstrakt dialog mellom byggherre, arkitekt, kommunen og politikere. Den levende metallfasaden skaper både kontrast og samspill med den eksisterende teglen og bidrar til at bygget har blitt et nytt landemerke i Tønsberg.

Foto: KB Arkitekter, Seltor Bolig & Inbovi

Utvalgte prosjekter