Horten Mikrobryggeri

Prosjekt beskrivelse

Horten Mikrobryggeri bygger på konseptet om smaken av øl fra de syv verdenshjørner. Det er sjøfolkenes historier som skal fram i lyset. Hver ølsort har sin historie vist i grafisk profil. Kombinasjonen bryggeri og sjøfart inspirerte sterkt til å forme interiørene i det renoverte lokalet fra ca.1890. Det er etterstrebet gjenbruk av interiørelementer som dører og vegger. Blåfarger, lær og rustikt treverk, kombinert med glass, kobber og messing, abstraherte bølgeformer og sjøkart er benyttet for å underbygge Hortens sjøfartshistorie.

 

En fleksibel planløsning gjør det mulig å dele lokalet i to med skyvedører i glass, i tillegg til underetasjen via en smidd vindeltrapp. I den ene delen av lokalet er selve bryggeriet bak glassvegg og barområde med disk og faste sittebenker i front. I den andre delen er det løst inventar for fleksibel bruk som kurs, møter eller bespisning. I denne delen slynger kobberrør seg mot mørk himling som også er dekket med akustisk dempende plater. Pendler er festet til rørene og gir en fleksibel og generell belysning. Med lysdimming og støydemping oppnås en lun og hyggelig atmosfære.

 

En glassvegg skiller bryggeriet og barområdet og gjør det mulig for interesserte gjester å følge med på bryggeri-prosessen. Konseptet sammen med sobre, mørke farger i kombinasjon med lun effektbelysning bidrar til å forsterke smaksopplevelsen. Eksisterende jordkjeller med lav takhøyde ble utgravd og omgjort til vinkjeller. Faste sittebenker ble integrert i steinveggene for å utnytte plassen maksimalt. LED lys i bakkant av sittebenkene er benyttet for å fremheve byggets eksisterende materialitet og historie.
Bardisken viser bryggeriets logo i messing, symbolet for overstyrmann. Spesialinnredning på bakkeplan i vindusnisjer visker ut det fysiske skillet til gatene i Horten sentrum.

Utvalgte prosjekter